Kirken inviterer

                     

Fortællecafë i Vivild Sognehus

Sogneaften i Vivild Sognehus

Henning Frandsen vil med udgangspunkt i sin farmor fortælle om den situation, mødre til børn, født udenfor ægteskab, tidligere ofte havnede i. Farmoren fødte som 23-årig i 1904 et såkaldt uægte barn.

Da det var en stor skam at føde et barn udenfor ægteskab, fortalte farmoren ikke den mand, hun senere blev gift med, at hun havde et barn. Barnet voksede op hos sin mormor og blev betragtet som en niece til den biologiske mor.

På trods af hemmeligholdelser og usandheder om faktiske forhold fik farmoren et godt liv med sin mand og de børn, de fik sammen. Langt fra alle kvinder, der dengang fik børn udenfor ægteskab, fik et godt liv. Foredraget handler, udover farmoren, især om de kvinder, der fødte såkaldt uægte børn, og som mange gange havnede på samfundets bund som foragtede enlige mødre, kaldet faldne eller letfærdige kvinder.

 

 

 

Sogneaften i Vejlby Sognegård

LINA SANDELL LEVER STADIG
Foredrag ved Grethe Friberg
Der er mennesker, man ikke sådan lige kan sætte i bås. Et sådant menneske var den svenske digter og teolog Lina Sandell (1832 - 1903). Hun levede et liv i vækkelsens tjeneste, men også et langt liv ud over denne. Fra sømændenes afholdshjem til prinsesse Eugenies religiøse og filosofiske thesaloner.

Hun digtede mere end 2000 sange og salmer, elsket langt ud over vækkelsens rækker.

Kom og hør om denne elskede og beundrende digter, onsdag d. 26.februar kl. 19.30 i Vejlby Sognegård og vær med til at synge nogle af hendes kendte salmer, f.eks. »Ingen er så tryg i fare« og »Kun en dag et øjeblik ad gangen«.